woensdag 19 januari 2011

Stropdas doosje

Via een vriendin van mij kreeg ik een opdracht om een Stropdas doosje te maken. Ik had hem al eens gemaakt in het zwart/wit, maar nu heb ik hem in het sterrenblauw gemaakt.
Het doosje is met lint dichtgestrikt met een stropdasstrik.Aan het lint hangt nog een stropdaslabeltje (zelf uitgetekend) met in het midden een blauwe knoop, 2 verschillende sterren en stukje lint. Links bovenop zie je nog 2 sterren uitgeknipt van het scrappapier. De kleine opgeplakt met 3D foam op de grotere ster, in het midden een blauw knoopje met wat meeldraden.









In de binnenkant een kleine uitleg hoe je een stropdas moet strikken. Deze van internet afgeplukt, want eerlijk gezegd, wist ik ook niet hoe je een stropdas moest strikken ;)



Ik ben best tevreden met het eindresultaat, hopelijk diegene waar ik hem voor gemaakt heeft ook :).


Groetjes, Jacqueline


P.S. omdat ik veel reacties en vragen kreeg over het patroontje van dit stropdasdoosje, kan je nu dit patroon downloaden op mijn tweede pagina gratis patroontjes/ontwerpen. Veel knutselplezier !

maandag 10 januari 2011

Spaarpot

Voor de kerst had ik Vintage Kerstblikken gemaakt. Erg leuk om te doen en ik heb er ook een aantal in opdracht moeten maken. Die persoon gaf ze aan haar (klein)kinderen met een kerstfooitje.
Dat bracht me op het idee om van een blik een spaarpot te maken. Vroeger als er een baby werd geboren, zetten men wel eens een spaarpot voor de baby op tafel. In de hoop natuurlijk dat de kraamvisite er wat (klein)geld in deed. Uit dit idee werd deze spaarpot geboren :).

Het plaatje is van Eline Pellinkhof en heb ik ingekleurd met mijn aquarelpotloden. De bloemen zijn zelfgehaakt en geponst, verder heb ik nog wat linten, brads, groene kraaltjes gebruikt.

Het gedichtje is als volgt:
kleertjes en beertjes
heb ik al genoeg in de kast
en heb ik dus liever iets
dat in mijn spaarpot past

 De babyfles op het gedichtje was een knoopje, waar ik het ringetje (knoopsgat) eraf heb gesneden, zodat ik het met dubbelzijdig tape op kon plakken.

deksel spaarpot


woensdag 5 januari 2011

Labelboekje

Alweer een tijd geleden is een ander nichtje van me getrouwd, die ik natuurlijk ;) ook een eigengemaakt presentje heb gegeven. Gezien ik weinig tijd heb de laatste tijd om te freubelen (mijn vader is ernstig ziek), dacht ik, laat ik dit presentje ook maar op mijn blog zetten.

Het is een labelboekje waarin ik foto's van het bruidspaar heb verwerkt, maar ook plaatjes die te maken hebben met hun beroep en natuurlijk liefdesgedichtjes.


In het vakje waar geen label in zit, had ik nog een label gemaakt, waaraan geld vastzat. Zo'n labelboekje is erg leuk om te maken en je kan het natuurlijk voor elke gelegenheid maken.

Groetjes, Jacqueline